2012. július 15., vasárnap

Kreatív ötletek smink eszközök tárolásra

Sminkesként az utóbbi években összegyűlt "néhány" sminkeléshez szükséges eszközöm. Eddig még nem sikerült igazán jó módszert kitalálnom arra, hogy tartsam rendben őket, hiába rakok rendet, valahogy mindig egy hatalmas kupi a vége, ha használom őket, akár magamra, akár munkára... Nos, gondolom, ezzel a problémával nem vagyok egyedül. Mostanság találtam pár remek ötletet arra, hogy lehet ezeket a dolgokat rendszerezni, tárolni, ezért gondoltam megosztom ezeket veletek:


Ez egy elég magától értetődő ötlet. Nem használt befőttes üvegek az ecsetek tárolására. Ez azért tetszik, mert egyben újrahasznosítás is! És szerintem, tök jól néz ki így festékkel lefújva.




Mindhárom kép lényege egy: szükség van kavicsra, dekorkövekre, kávéra, vagy bármire, amibe bele lehet állítani az ecseteket, plusz egy négyszögletű, vagy hosszúkás vázára természetesen. Szerintem, nagyon jól mutatnak, és könnyen megtaláljuk azt, amelyikre épp szükségünk van. Az utolsó képen külön tetszik a felirat az üvegen, így még rendezettebb, hiszen ha a szemünket sminkeljük épp akkor az "eyes"-ra lesz szükségünk, ha az arcunkat akkor a "face"-re :)


Egy ilyen átlátszó irattartó átlátható, és mivel több fiókja is van külön rakhatjuk a szájfényeket, a rúzsokat, ceruzákat, stb. Szuper :)


Anyukánk, nagymamánk régi cukortartóit, kancsóit is használhatjuk tárolásra, ezzel kidobás helyett újrahasznosítunk. (Nyilván csak akkor, ha értéktelen étkészletről beszélünk, nem Herendiről)



Ha van egy szabad fiókunk, akkor egyszerűen kisebb részekre kell osztanunk valahogy, például az Ikeában lehet kapni fiókba való kis dobozkákat, és máris átláthatóvá válnak a dolgaink.



Mágnes tábla, plusz öntapadós mágnes darabkák, és voilá minden a kezünk ügyében van, nem kell semmit az ágy alatt keresgélni, mert legurultak.
Zseniális, ez az egyik kedvencem, mindenképp szeretném megvalósítani!

És végül az álom szekrény:
(Azt hiszem, ehhez az ezermester apukám segítségét kell kérnem!)


Ti hogyan tartjátok rendben a sminkcuccaitokat?

















2 megjegyzés:

  1. Az utolsó asztalkát Ikeában meg lehet vásárolni 5000 vagy 6000 Forintért.
    Eredetileg ez egy polc csak a lábakat kell megcsináltatni, de szerintem simán falon is jól mutatna, csípő magasságban :) Nekem is nagyon tetszik

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, köszi a tippet, majd meglesem akkor az Ikeában ezt a kis polcocskát! Apukám nagyon ügyes ezermester, úgyhogy ő tuti tudna lábakat is csinálni neki, ha szeretném :)

      Törlés