2012. március 17., szombat

DIY Ékszertartó doboz

Szombat van, úgyhogy jöhet az újabb DIY ötlet! Most egy ékszertartó dobozzal készültem nektek, amit rendkívül egyszerűen el lehet készíteni, és átláthatóan rendszerezhetjük gyűrűinket, fülbevalóinkat benne.


Amire szükségünk lesz:

Egy mély tálcára, amit már nem használunk, vagy én el tudok képzelni például egy cipős doboz tetejét is erre a célra, amit bevonunk valamilyen anyaggal, vagy lefestünk, szerintem az is tökéletesen megfelel erre a célra. Legyünk kreatívak, biztosan találunk otthon valamit, ami alkalmas ennek az elkészítésére.

Felesleges anyagdarabokra, megunt ruhadarabokra.

És természetesen kelleni fog olló, és ragasztópisztoly is.

Ja és persze a gyűrűinket, fülbevalóinkat se felejtsük el.

Lássuk, hogy áll össze a szupi tároló dobozunk:

Az anyag darabjainkat vágjuk akkorára, amekkora tálcánk.

Majd kezdjük el feltekerni az anyagot, és gyakran húzzuk végig rajta belül a ragasztópisztolyt, hogy minél jobban összeálljon, ne essen szét.

Ezt a műveletet folytassuk addig, amíg a hurkánk olyan vastag lesz, hogy pont belefér a mély tálcánkba, ha közben úgy érzékeljük, hogy túl vastag lesz, akkor várjunk le az anyagból.

Ha jól illeszkedik a tálcánkba, akkor szintén ragasztópisztollyal ragasszuk bele.

Addig gyártsuk a hurkákat, míg a tálca tele nem lesz. Fontos, hogy jó szorosan rakjuk őket egymás mellé, hogy az ékszerek közéjük szoruljanak.

Ha nincs elegendő egyféle anyagból az elkészítéshez, akkor használhatunk többszínű, többféle mintájú anyagot (olyanokat, amik illenek egymáshoz), mondjuk én vinnék bele valami rendszert, nem úgy mint a képen, hogy egységes, ízléses végeredményt kapjak, ne ilyen összevisszaságot.

Ha elkészültünk, jöhetnek a gyűrűk, fülbevalók!

Jó alkotást! :)

Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése